2024.04.25. - Márk

Cappuccino szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
- 1 tk. sütõpor
- 3 tojás
- 1 ek. étolaj
- 9 dkg porcukor

Meggyes töltelék:

- 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
- 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

Krém:

- 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
- 3 ek. instant kávépor
- 3 ek. cukor
- 3 dl tej
- 3 dl habtejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverem. Beleszitálom a lisztet, pudingport és a sütõport, hozzáadom az olajat, és óvatosan összekeverem. A masszát sütõpapírral bélelt tepsibe (23x30 cm) öntöm, és 160 fokra elõmelegített (légkeverésen) sütõben 15 perc alatt megsütöm. Kicsit hûlni hagyom, majd a tepsibõl kivéve lehúzom róla a papírt. Rácson hagyom teljesen kihûlni.

A meggy levét leöntöm, és egy kevéske vízzel felhígítom (összesen 3,5 dl legyen). A pudingport hozzáadom, elõször hidegen simára keverem, majd folyamatos kevergetés mellett sûrû krémmé fõzöm. Végül hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, és kihûtöm.

A pudingport, az instant kávéport és a cukrot csomómentesre keverem 1-2 ek. hideg tejjel, majd hozzáadom a maradék tejhez, és folyamatosan kevergetve besûrítem. Egy nagyon sûrû állagú krémet kapok, amit többször átkeverve teljesen kihûtök. A tejszínt kemény habbá verem, végül a kihûlt csokis pudinghoz adagolom, és sima krémmé keverem.

A kihûlt meggyes tölteléket a tésztára egyengetem, majd a csokis habot is, és legalább 2 órára hûtõszekrénybe teszem dermedni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!