rss
  • Sörösen sült csirkecomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 4 db nagy vöröshagyma
    - 8 gerezd fokhagyma
    - 4 szelet vékony füstölt szalonna
    - 2 ek olaj
    - 4 tk cayenne bors
    - 2 ek mustár
    - 2 tk õrölt kömény
    - 4 db babérlevél
    - 1,5 dl sör
    - só
    - frissen õrölt bors
    - tetszõleges húsfûszer
    - petrezselyem

    loading...

    Elkészítés:

    A combokat megmossuk, leszárítjuk, majd elõször sóval és a cayenne borssal bedörzsöljük, ezután fûszerezzük be az frissen õrölt borssal, köménnyel, húsfûszerrel, majd a mustárral.

    A szalonnaszeleteket egy tûzálló edénybe tesszük, majd ráfektetjük a combokat, majd mellédobáljuk a hámozott, 4 felé vágott hagymát, a kettévágott fokhagymát és a babérleveleket.

    Alufóliával szorosan letakarjuk, betesszük a sütõbe. 200 fokos sütõben 45 percig pároljuk.
    Ezután kivesszük, a sörrel meglocsoljuk, majd letakarva további 10 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, 220 fokra emeljük a hõmérsékletet, és így sütjük tovább 30-35 percig, még szép piros nem lesz a csirkecomb. Közben többször locsolgassuk a pecsenyelével.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só

  • Csontleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 1-3 fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 ek só.

  • Sült hagymakarikák

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/4 csokor metélõhagyma, 1 evõkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evõkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor,2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evõkanál fehérborecet, 3-4 evõkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma.

  • Babpörköltes egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 ek liszt, 1 kk olaj, 1 ek só, 1-1 késhegynyi õrölt bors, pirospaprika, vegeta.

  • Tojásálom

    Hozzávalók 1 személyre: 1 evõkanál cukor, 1 tojássárgája, 1 evõkanál citromlé, 1 csipet fahéj, 1,5 dl fehérbor.

  • Tormával töltött rántott szelet

    Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evõkanál ecetes torma, 2 evõkanál juhtúró, 1 evõkanál sûrû tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász

  • Lesütött kacsamáj

    Hozzávalók: 60 dkg kacsamáj, 20 dkg kacsaháj, 2 dkg só.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pár virsli
    - 15 dkg szeletelt, fõtt gomba
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 kk citromlé
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet só
    - 1 ek fehérbor

  • Gyors csokis süti

    Hozzávalók:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 evõkanál cukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 1 tojás
    - 3 evõkanál tej
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 evõkanálnyi csokidarabkák
    - egy csepp vanília aroma

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Babos palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 20 dkg fehér szárazbab, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, késhegynyi paprika, 2 ek olaj, 2 dkg cukor, 10 dkg reszelt sajt.

loading...