- 3 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 db krumpli
- 1 teáskanál koriander
- õrölt bors
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- 2-3 evõkanál olívaolaj
- 1 l víz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A koriandermagokat egy mozsárban törjük össze. A sárgarépát, a krumplit és a hagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összetört koriandert, és 1-2 pillanatig pirítsuk, majd tegyük bele a feldarabolt krumplit és a sárgarépát. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a leveskockát, ízlés szerint sót, õrölt borsot, majd forraljuk ki. Ezután alacsonyabb hõfokon kb. 20 perc alatt fõzzük puhára.
Amikor a krumpli és a répa is megpuhult, vegyük le a tûzrõl, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tûzre, ha szükséges, még ízesítsünk utána, és kevergetve forraljuk ki.