2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lecsóval töltött borda

Hozzávalók:

- 4 szelet kicsontozott sertésborda
- liszt
- zsiradék

Töltelékhez:

- 20 dkg lecsó
- 5 tojás
- 10 dkg füstölt szalonna

Tálaláshoz:

- paprikamártás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kockára vágott füstölt szalonnával jóízû lecsót készítünk. Húzzuk le a tûzhelyrõl, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tûzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.

A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.

Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat.

Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket. Mire besûrûsödik a mártás, a hús is megpuhul.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!