- 4 szelet kicsontozott sertésborda
- liszt
- zsiradék
Töltelékhez:
- 20 dkg lecsó
- 5 tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
Tálaláshoz:
- paprikamártás
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kockára vágott füstölt szalonnával jóízû lecsót készítünk. Húzzuk le a tûzhelyrõl, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tûzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.
A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.
Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat.
Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket. Mire besûrûsödik a mártás, a hús is megpuhul.