A díszítéshez:
- citromfû és lime szeletek
A töltelékhez:
- 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 40 dkg sovány túró
- 4 levél lapzselatin
A tésztához:
- 25 dkg reszelt keksz, vagy piskótamorzsa
- 10 dkg margarin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk. 2 órára betesszük a hûtõszekrénybe. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt lime héját. A zselatint kicsavarjuk, kis lángon fölolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt.
Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihûlt tésztán, majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hûtõszekrénybe. A túrótortát kivesszük a formából, majd lime szeletekkel és citromfûvel díszítjük.