- 1 kg szilva
- pár szem szõlõ
- 1-1,4 l víz
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
- 1 evõkanál liszt
- csipet só
- szegfûszeg
- fahéj
- citromlé
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Feldarabolom a szilvát, és vízzel felteszem fõni. Ízesítem 1 evõkanál citromlével, 10 db szegfûszeggel és egy csipet sóval.
A tejszínbe belekeverem a kristálycukrot és a lisztet.
Mikor a szilva már finom puha, akkor lassan beleöntöm ezt a tejszínes keveréket, hozzáadom a szõlõt is. Pár percig hagyom még fõni, aztán kész is.