2024.04.19. - Emma

Szilvaleves

Hozzávalók:

- 1 kg szilva
- pár szem szõlõ
- 1-1,4 l víz
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
- 1 evõkanál liszt
- csipet só
- szegfûszeg
- fahéj
- citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Feldarabolom a szilvát, és vízzel felteszem fõni. Ízesítem 1 evõkanál citromlével, 10 db szegfûszeggel és egy csipet sóval.

A tejszínbe belekeverem a kristálycukrot és a lisztet.

Mikor a szilva már finom puha, akkor lassan beleöntöm ezt a tejszínes keveréket, hozzáadom a szõlõt is. Pár percig hagyom még fõni, aztán kész is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!