2024.04.20. - Tivadar

Gombócleves

Hozzávalók:

- 2-3 db krumpli
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 1 db tojás
- liszt
- petrezselyemzöld
- ételízesítõ
- só
- õrölt bors
- majoranna
- 1 pohár tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krumplit fõzzük puhára sós-ételízesítõs vízben, majd szûrjük le, és a levet tegyük félre, mert késõbb még szükség lesz rá. A krumplit törjük össze, és hagyjuk teljesen kihûlni.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el párolni. Ezután nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, és engedjük fel a krumpli fõzõlevével. Szükség esetén vízzel pótoljuk, hogy elég mennyiségû levest kapjunk. Lassú tûzön fõzzük.

A kihûlt tört krumplihoz adjuk hozzá az apró kockára vágott kolbászt, a petrezselyemzöldet, a lisztet és a fûszereket. Jól dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk belõle. Vizes kézzel kis gombócokat formáljunk, majd óvatosan tegyük bele a levesbe, és kb. 10 percig fõzzük.

A tejfölt egy kevés levessel keverjük simára, majd amikor a gombócok megfõttek, állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!