rss
  • Gyors habcsók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 3 tojásfehérje
    - 9 evõkanál cukor
    - 3 kávéskanál ecet
    - pici citromlé

    loading...

    Elkészítés:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot apránként, majd - még mindig folyamatos keverés mellett - hozzádolgozzuk a citrom levét és az ecetet is.

    Teáskanállal vagy tortadíszítõvel sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, majd elõmelegített sütõ takarék lángján nyitott ajtónál addig sütjük, amíg a kérge nem kezd barnulni.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babfõzelék

    Hozzávalók:

    1 csipet ételízesítõ
    35 dkg fehérbab konzerv
    1 gerezd fokhagyma
    2-3 db babérlevél
    3 evõkanál finomliszt
    3 evõkanál étolaj

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Borókás sült karfiol

    Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;

  • Tepsis rakott zöldbab

    Tepsis rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és az ételízesítő és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj.

  • Banana Bird

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 100 g gesztenyemassza
    - 4 dl tej
    - 4 dl tejszín
    - 2 tojássárgája
    - 2 cl rum
    - 1 cs. vanília puding
    - fahéj
    - citromhéj
    - szegfûszeg
    - só

  • Lengyeles töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg darált marhahús, fél csésze fõtt rizs, 1 tojás, 1 fej apróra vágott hagyma, só, 8-10 levél édeskáposzta, 1 citrom leve, fél csésze cukor, l csésze paradicsomlé, fél csésze mazsola.

  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

  • Babos krém

    Hozzávalók: 2 kg bab, 3 kg hagyma, 3 kg paprika, 2 kg paradicsom, 3 ek törött paprika, 3 ek só, 1 liter olaj.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

  • Habos málnás

    Hozzávalók:

    - 25 dkg édeskés kétszersült
    - 2 dl nem túl erõs fekete kávé
    - 25 dkg friss málna
    - 5 db tojásfehérje
    - kevés cukor

  • Tejfölös gombóc

    Hozzávalók: vaj 7 dkg, liszt 20 dkg, tojás 3 db, tejföl 3 dl, vaj 5 dkg, morzsa 2 dkg, só 1 késh.

  • Lisztkása

    Adagonként másfél deci tejet felteszünk fõni. Egy csapott kanál lisztet (vagy rizslisztet) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tûzön levõ tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük.

  • Tormás csirkemell

    Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 1 leveskocka, 3 ek frissen reszelt torma, 5 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 ek. ecet.

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók: 4 fõ részére, csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb karfiol, 4 gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva), tárkony, citromlé, vaj, só, 1 l tejszín.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

loading...