- 1 közepes fej karfiol
- 1 közepes fej brokkoli
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- pici olaj
- 1 evõkanál liszt
- só
- ételízesítõ
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojás sárgája
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A répákat megpucolom és karikára vágom. Az olajon megdinsztelem, majd rászórok 1 kanál lisztet, kicsit tovább dinsztelem. Felöntöm vízzel, fûszerezem. A rózsáira szedett karfiol megmosom a brokkolival együtt, és a levesbe rakom. Puhára fõzöm, majd lekapcsolom a gázt.
A tejfölt elkeverem a sárgájával, majd kanalanként merek rá a levesbõl, majd az egészet a levesbe teszem.