- 2 dl joghurt
- 1 liter zöldségleves vagy húsleves, ami készülhet leveskockából
- 5 dkg vaj, vagy Rama
- 5 dkg liszt
- 5 db fodormentalevél
- só
- ételízesítõ
- õrölt fehérbors
- csemege pirospaprika
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítjük elõször a levest.
A joghurtot a habverõvel felkeverjük habosra, és hozzáadjuk a levest. A vajból és a lisztbõl világos rántást készítünk. A joghurtos levest ráöntjük, simára keverjük, és lassú tûzön 5-8 percig fõzzük, ezalatt kissé besûrûsödik.
Fûszerezzük a finomra vágott fodormentalevelekkel, õrölt borssal, ételízesítõvel, sóval. A csemege pirospaprikát a legvégén keverjük bele.
Forrón tálaljuk, de hidegen is fogyasztható hûsítõ ételként.