rss
  • Medvehagyma leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 csokor medvehagyma
    - 1 kisebb csokor spenót
    - 2 db kisebb burgonya
    - 1 kis szelet szalonna
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 5-7 dkg vaj
    - 1 ek liszt
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1-1,5 dl tejszín

    Elkészítés:

    A spenótot alaposan megmossuk, szárát és a nagyobb ereket eltávolítjuk és a megtisztított medvehagymával együtt felszeleteljük. A vajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott szalonnát hozzáadjuk és elkezdjük sütni.

    2-3 perc után a spenótot, a medvehagymát is hozzákeverjük, hagyjuk, hogy jól összeessenek a levelek. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 0,5-0,7 liter vízzel. A megtisztított burgonyát felkockázzuk a leveshez adjuk és sózzuk, borsozzuk.

    Miután a burgonya megfõtt, botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, öntünk még hozzá vizet (kb. 3-5 dl-t), majd összefõzzük, de nem forraljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: fél kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kk pirospaprika, 1 ek só, 1 kk olaj, 1 kk vaj, vegeta.

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Tejszínes hagymaleves

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dkg sajt, só, zsemlemorzsa, a sütéséhez olaj.

  • Paradicsom mozzarellával

    Hozzávalók: 15 dkg mozzarella, 4 paradicsom, bazsalikomlevél, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: 1 kg spárga, 2 tojásból készült francia majonéz, 2 dl tejföl, só, 1 evõkanál cukor.

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • A királynõ kalácsa

    Hozzávalók (egy 30 cm hosszú 2 liter térfogatú sütõformához): A tésztához: 15 dkg Rama margarin, 10 dkg mazsola, 10 dkg cukrozott citromhéj, 2 evõkanál rum, 27,5 dkg porcukor, fél teáskanál reszelt citromhéj, 9 db tojás, 27,5 dkg liszt, Rama margarin a sütõforma kikenéséhez.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Babsaláta hagymásan

    Babsaláta hagymásanA babot jó előre áztassuk be, akár 2-3 órára is. Amikor letelt, hideg vízben tegyük fel főni, hozzáadva egy, maximum két babérlevelet. (A bab ne főjön szét.) Amikor már úgy látjuk, hogy a bab megpuhult, tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni! Annyi vízbe amennyi éppen hogy ellepi majd a babot, tegyük bele az ecetet, sót, őrölt borsot, cukrot, egy fej karikára vágott, megtisztított vöröshagymát, fél dl étolajat, és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a babot, hozzáadjuk az elkészített salátaléhez, kis időre hűtőbe tegyük, és tálaljuk.

  • Erõs mustármártás

    Hozzávalók: 1 tk zöldbors, 3 tk Pinot noaros mustár, pár csepp Tabasco, 1 tk konyok, 5 ek. majonéz, frissen õrölt fehérbors, só.

  • Csirkeaprólékleves Oroszosan

    Hozzávalók: 4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék ( kb.500 g), 300 g vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú cékla, 150 g savanyúkáposzta, 1 db krumpli, 1 pohár tejföl, 1 ek. paradicsompüré, petrezselyemzöld, 1 ek. szárnyas esszencia, só, bors.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.