2024.04.19. - Emma

Medvehagyma leves

Hozzávalók:

- 1 csokor medvehagyma
- 1 kisebb csokor spenót
- 2 db kisebb burgonya
- 1 kis szelet szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-7 dkg vaj
- 1 ek liszt
- só
- frissen õrölt bors
- 1-1,5 dl tejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A spenótot alaposan megmossuk, szárát és a nagyobb ereket eltávolítjuk és a megtisztított medvehagymával együtt felszeleteljük. A vajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott szalonnát hozzáadjuk és elkezdjük sütni.

2-3 perc után a spenótot, a medvehagymát is hozzákeverjük, hagyjuk, hogy jól összeessenek a levelek. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 0,5-0,7 liter vízzel. A megtisztított burgonyát felkockázzuk a leveshez adjuk és sózzuk, borsozzuk.

Miután a burgonya megfõtt, botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, öntünk még hozzá vizet (kb. 3-5 dl-t), majd összefõzzük, de nem forraljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!