- 1 csokor medvehagyma
- 1 kisebb csokor spenót
- 2 db kisebb burgonya
- 1 kis szelet szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-7 dkg vaj
- 1 ek liszt
- só
- frissen õrölt bors
- 1-1,5 dl tejszín
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A spenótot alaposan megmossuk, szárát és a nagyobb ereket eltávolítjuk és a megtisztított medvehagymával együtt felszeleteljük. A vajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott szalonnát hozzáadjuk és elkezdjük sütni.
2-3 perc után a spenótot, a medvehagymát is hozzákeverjük, hagyjuk, hogy jól összeessenek a levelek. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 0,5-0,7 liter vízzel. A megtisztított burgonyát felkockázzuk a leveshez adjuk és sózzuk, borsozzuk.
Miután a burgonya megfõtt, botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, öntünk még hozzá vizet (kb. 3-5 dl-t), majd összefõzzük, de nem forraljuk.