rss
  • Spárgás tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához (linguine tésztát készítünk vagy veszünk):

    - 3 tojás
    - 30 dkg tésztaliszt
    - kevés só

    Továbbá:

    - 70 dkg zöldspárga
    - 3 ek sótlan vaj
    - 2 nagy citrom frissen reszelt citromhéja és leve
    - 1 tk só
    - 1-1,5 dl tejszín
    - 1 marék bazsalikomlevél
    - 10 dkg parmezán sajt frissen reszelve

    Elkészítés:

    Ha friss tésztát készítünk, akkor a tojásból, sóból, lisztbõl tésztát gyúrunk, legalább negyed órát pihentetjük letakarva, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, felvágjuk a megfelelõ méretûre. Ha kész tésztát használunk, akkor felteszünk egy nagy tésztafõzõ fazekat telve vízzel melegíteni.

    Közben a spárgák keményebb végeit letörjük, és kb. 3 részre szeljük õket átlósan vágva. Megmossuk, lecsepegtetjük. Ha felforrt a tészta vize, megsózzuk, és amikor újra zubog, akkor beletesszük a tésztát. A fõvõ tészta fölé egy külön pároló edénybe betehetjük a felvágott spárgákat 3 percre lefedve párolódni.

    Egy nagy serpenyõben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 1 tk sót, a citromhéját, levét és a tejszínt, és máris levesszük a tûzrõl, melegen tartjuk.

    A megfõtt tésztát azonnal a citromos tejszínes serpenyõbe szedhetünk, és hozzáadhatunk még néhány ek tésztafõzõlevet is. Ráborítjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük, majd jöhetnek a spárgadarabok is. Összeforrósítjuk, megszórjuk bazsalikomlevéllel, és már tálalhatjuk is a legfinomabb citromos tésztát.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Kacsasült szõlõvel

    Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsacomb és kacsamell, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 50 dkg szõlõ.

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Mustáros csirkemáj zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemáj
    - 1 vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - fél doboz szárított erdei gombakeverék (Erdészné-féle)
    - 2 db közepes sárgarépa
    - 2-3 marék zöldborsó
    - majoranna
    - 2 ek mustár
    - 1/2 doboz szójajoghurt
    - 2-3 ek étkezési keményítõ
    - só
    - bors
    - olaj
    - 1/2 bögre bulgur

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Brokkoli szárazbab egytál

    Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Balatonszepezdi rakott rétes

    Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 100 g mák, 200 g cukor, 500 g tehéntúró, 100 g mazsola, 300 g alma, 100 g dió, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 100 g vaj, 50 g zsemlemorzsa, õrölt fahéj, 1db citrom héja.

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya.

  • Karfiol vajjal

    A karfiolt, ha sós vízben megfõtt, óvatosan szitára emeljük s amint lecsepegett, tálaló tálba tesszük, forró vajjal leöntjük.

  • Olasz tésztás leves

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg kelkáposzta
    - 2 db közepes krumpli
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 tk ételízesítõ
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 mk köménymag
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 tk õrölt paprika
    - 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj
    - 1 púpos ek liszt

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

  • Karaj fokhagymamártással

    Hozzávalók: 4 szelet csontos karaj, 1 fej fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 5 dl tejszín, 2 teáskanál citromlé, 3 evõkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Wok körethez lazacszelet passzol

    Hozzávalók:

    lazacfilé, citrom, 1 doboz bébi kukorica, bambuszrügy, 1 csokor újhagyma, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb piros húsú paprika, 3 gerezd fokhagyma, gyömbér, 25 dkg zöldbab,, szójaszósz, só, bors

  • Tejszínes-gombás szósz

    1 hagymát apróra vágva üvegesre pirítunk, majd hozzáadunk 25 dkg felszeletelt gombát.