2024.04.16. - Csongor

Francia krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

- 30 dkg finomliszt
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 5 dkg sütõmargarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
- 3 tojás sárgája
- 2 evõkanál finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg sütõmargarin

A habhoz:

- 0,5 l tejszín
- 4 evõkanál kristálycukor

A mázhoz:

- 15 dkg ét tortabevonó
- 1 dl étolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót gõz felett felmelegítjük. Ha megolvadt, belekeverjük a lisztet. Két lapot sütünk belõle. A tejbõl, tojássárgájából, lisztbõl és a pudingporból sûrû krémet fõzünk.

Ha kihûlt, belekeverjük a sütõmargarinnal kikevert porcukrot, és simára keverjük. Egyik kihûlt lapra rakjuk a krémet, rá a felvert tejszínhabot. Majd következik a tetejére a másik lap és a csokimáz.

Hûtõben legalább egy fél napot pihentetjük. Kockákra vágjuk úgy, hogy elõbb éles késsel a tetejét vágjuk be, utána vágjuk át a süteményt, így nem törik.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!