- 1 kg spárga
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg sonka
- 2 db fõtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 pohár fejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- cukor
- citromlé
- bors
- szerecsendió
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A spárgát megtisztítjuk (ha fehér, a szárát is meg kell hámozni, a zöldnek csak a fás végét vágjuk le), majd állítva vagy párolóbetéten kb. 10 percig pároljuk. A vízbe tegyünk sót, cukrot és citromlevet. Ha kész, tûzálló tálba rakjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket, arra karikázzuk a pórét és a fõtt tojásokat.
A tejfölt elkeverjük a nyers tojással, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és rásimítjuk a tetejére. Erre kerül a reszelt sajt. Elõmelegített sütõbe dugjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.