2024.04.24. - György

Sült spárga

Hozzávalók:

- 1 kg spárga
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg sonka
- 2 db fõtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 pohár fejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- cukor
- citromlé
- bors
- szerecsendió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk (ha fehér, a szárát is meg kell hámozni, a zöldnek csak a fás végét vágjuk le), majd állítva vagy párolóbetéten kb. 10 percig pároljuk. A vízbe tegyünk sót, cukrot és citromlevet. Ha kész, tûzálló tálba rakjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket, arra karikázzuk a pórét és a fõtt tojásokat.

A tejfölt elkeverjük a nyers tojással, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és rásimítjuk a tetejére. Erre kerül a reszelt sajt. Elõmelegített sütõbe dugjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!