2024.04.16. - Csongor

Amaránt spenótos, paradicsomos, gombás szósszal

Tegyük a pattogatott amarántot forrásban lévõ vízbe, forraljuk fel, majd kis lángon, fedõvel letakarva pároljuk pár percig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tisztítsuk és mossuk meg a spenótot, majd lassú tûzön dinszteljük. Merítsük meg a paradicsomokat forrásba levõ vízbe, ezáltal meglágyul a héjuk. Hámozzuk meg és daraboljuk és össze. Egy serpenyõben melegítsünk fel olajat közepes lángon, majd tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát. Nagy lángon 2 percig süssük. Majd adjuk hozzá a paradicsomot, a gombát, bazsalikomot, oregánót, sót, borsot és 1 evõkanál vizet. Csurgassuk le a vizet a spenótról és adjuk hozzá a paradicsomos mártáshoz. Idõnként megkeverve további 8-10 percig fõzzük. Fõzés közben óvatosan passzírozzuk szét a paradicsomdarabokat.

Keverjük össze a szószt a megpárolt amaránttal, vagy egyszerûen csak kanalazzuk a tetejére.

Melegen tálaljuk. Elkészítési idõ kb. 20 perc.

Hozzávalók:

1 pohár pattogtatott amaránt
2-12 pohár víz
1 evõkanál olívaolaj
1 csokor spenót (vagy zsenge amaránt levelek)
2 érett paradicsom, hámozva és durván feldarabolva
1/2 kg. szeletelt gomba
1 1/2 teáskanál bazsalikom
1 1/2 teáskanál oregano
1 gerezd apróra vagdalt fokhagyma
1 evõkanál apróra vagdalt vöröshagyma
tengeri só és fehérbors ízlés szerint (vagy valamilyen só helyettesítõ)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!