2024.04.19. - Emma

Zöld szelet

Hozzávalók:

- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- kevés tej
- 1/2 rumaroma
- 3 ek kakaópor
- 1 mandulaaroma
- 1 tortabevonó
- 3 ek napraforgó olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségû tejet összegyúrjuk. A tésztát két egyenlõ részre vesszük. Az egyik felébe 3 ek kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk. A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.

Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével. Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk. Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokival és 3 ek olaj keverékével vonjuk be. Hûtõben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!