rss
  • Banana Bird

  • Share on Tumblr

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

    Hozzávalók:
    3 cl bourbon whiskey
    1 cl banánlikõr
    1 cl Triple Sec
    3 cl tejszín

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spenótlepény

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj.

  • Csirkemell jóasszony módra

    A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyõ) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellfilét és 2-3 percig pirítjuk.

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Hideg vilmoskörteleves

    Hozzávalók: 1 liter vilmoskörtelé (üveges, vagy dobozos), 2 dl tejszín, cukor, csipetnyi fahéj.

  • Az adalékanyagokról

    Az adalékanyagok megjelenése elsõsorban az élelmiszerek ipari méretû feldolgozásához, a nemzetközivé vált élelmiszerpiachoz kapcsolódik. A fogyasztói társadalomban az élelmiszer áruvá vált, amelyet iparszerûen, jó minõségben, gazdaságosan kell elõállítani, elosztani (azaz tartóssá és szállíthatóvá tenni).

  • Bakonyi metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

    Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle, 30 dkg csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-2,5 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 tk. sárga mustármag mozsárban összetörve, só, frissen õrölt bors, 1 ek. felaprított metélõhagyma, reszelt parmezán a tetejére.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Szilveszteri lencseleves

    Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg rizs, 4 evõkanál ételízesítõ, 3 dl tej, 2 evõkanál vaj, 3 evõkanál, liszt, 3 dl tejszín, 3 tojássárgája.

  • Banános torta

    Hozzávalók: 13dkg margarin, 12dkg porcukor, 2db tojás, 1cs. vaníliáscukor, 25dkg (finom)liszt, 1 kk. sütõpor, 1,2dl tej, 1/2kg banán.

  • Rattlesnake

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 1,5 cl pastis (pl. Ricard vagy Pernod), 1 citrom leve, csipetnyi porcukor, 1 tojás fehérje, jég.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Gombafasírt

    A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evõkanálnyi zsemlemorzsával.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Barackpuding

    Habosra kikeverünk 2 tojásfehérjét. 3 púpos evõkanál porcukorral meg
    3 evõkanál barackízzel, és óvatosan hozzáadunk még 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.

  • Burgonyás, gombás egytálétel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg szegfûgomba, 1 cs. petrezselyem, személyenként 2-3 tojás, õrölt bors, só.

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.