2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hússaláta

Hozzávalók:

- 60 dkg sertés szûzpecsenye
- 1 db narancs leve
- 1 db citrom leve
- 2 ek olaj
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek koriander
- 1 ek zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek csípõs pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 12 db mentalevél
- 40 dkg fejes saláta
- 4 ek olaj
- 4 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 1 csipet só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, salátástálba tesszük, a citrom- és a narancslével, az olajjal meg a szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, a koriandert és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 2 órára hûtõbe tesszük.

Serpenyõben vagy wokban kevergetve, erõs tûzön megpirítjuk. A salátához a mentaleveleket megmossuk, és leszárítjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A mentával együtt salátástálba tesszük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, az ecetet és csipetnyi sót simára keverünk, ezzel meglocsoljuk a salátát, végül a húskockákat is belekeverjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!