A piskótához:
- 250 g babapiskóta
- 400 g mirelit erdei gyümölcs keverék
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint kevés gyümölcspálinka
A krémhez:
- 250 g Mascarpone
- 200 ml tejszín
- 250 g kristálycukor
- 3 db egész tojás
-10 g lapzselatin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõször az alsó piskótaréteget készítem elõ. Ehhez a gyümölcskeveréket összeturmixolom 4 evõkanál porcukorral, és elkeverek benne 1 ek. gyümölcspálinkát. A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatom a gyümölcsszószba, és szorosan egy jénai edény aljába rétegzem.
Gõzfürdõ felett egy tálban elkeverem a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatom, a tejszínt kemény habbá verem, és felhasználásig hûtõben tárolom. A gõzfürdõrõl levett tojásos keveréket habverõvel habosítom, majd ha teljesen kihûlt, hozzákeverem a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.
A zselatinról leöntöm a felesleges vizet, és néhány másodperc alacsony hõfokon való melegítés után óvatosan belecsurgatom a krémbe, és alaposan elvegyítem a masszában. A töltelék felét rákanalazom az alsó réteg piskótára, elegyengetem rajta, majd rárakosgatom a maradék beáztatott babapiskótát, amire a maradék krém kerül.
Elsimítom a tetejét, és fóliával lefedve hûtõszekrénybe helyezem. Néhány órányi hûtés után forróvizes késsel szeletelem. Tetszés szerint díszíthetõ gyümölccsel, kakaóporral meghintve, vagy akár csokireszelékkel, de díszítés nélkül is megállja a helyét.