rss
  • Rizsgolyók rántva

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 10 ek fõtt rizs
    - 5 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás
    - finomra aprított petrezselyemzöld
    - 1 ek paradicsompaszta
    - 10 szelet pármai sonka
    - liszt
    - zsemlemorzsa
    - olaj

    loading...

    Elkészítés:

    A fõtt rizst összekeverjük a reszelt sajttal, 1 felvert tojással, petrezselyemzölddel és paradicsompasztával.

    Miután jól összedolgoztuk, golyókat formálunk belõlük, bevonjuk vékonyra szeletelt füstölt sonkával.

    Panírozzuk lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Bõ olajban kisütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szilveszteri falatkák

    Hozzávalók 4 személyre: 1 tojás, 15 dkg levelestészta, 12 szelet baconszalonna, 24 db aszalt szilva, 4 db virsli.

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Karfiolköret

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt.

  • Majomkenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 1 tojás, 3 púpozott ek. kakaó, 10 dkg dió, 15 dkg babapiskóta.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Áfonyás piskótatorta

    Hozzávalók: 22 dkg piskótapor, 1 tojás (szükség szerint), 12 dkg fekete áfonya.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, a tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evõkanál rum;

  • Tormás almakockák

    Hozzávalók: 5 dkg friss torma, 3 friss alma, evõkanál citromlé, evõkanál olaj, evõkanál méz, só.

  • Ízvarázs füzetek: Csábító muffinok

    Egyszerû elkészíteni és nagyszerû élvezni a muffin különbözõ variációit - nem csoda, hogy a muffin világszerte közkedvelt. Tálalhatjuk, forrón, langyosan vagy hidegen, ötórai teához vagy különálló desszertként vagy akár uzsonnára is igazi csemege.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Búzapogácsa sajttal

    Hozzávalók: 3,5 dl víz, 20 dkg búzapehely, egy közepes nagyságú vöröshagyma, egy szál sárgarépa, 10 dkg zeller, egy tojás, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 kanál liszt, 10 dkg napraforgómag, margarin.

  • Pacalpörkölt 1.

    Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.

  • Zsemlegombóc

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

  • Göcsei pecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál õrölt bors, 3 evõkanál zsír,(v. ennek megfelelõ olaj),1 dl bor, 2 paradicsom, só.

loading...