2024.03.19. - József, Bánk

Tejszelet

Hozzávalók:

Tésztához:

- 500 g liszt
- 2 ek. kakaópor
- 1 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 kis pohár tejföl
- 100 g cukor
- 250 g margarin

Krémhez:

- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 200 g cukor
- 1 nagy és 1 kis pohár tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok, majd két részre osztva cipókat formázok. Az egyik cipót kisodrom, majd egy nagy méretû mély sütõpapírral bélelt tepsibe egyengetem. Rákenem a krémet és a másik tésztával befedem.

170 fokra elõmelegített sütõben kb. 25 percig sütöm.

Tetejét meghintem porcukorral. Szeletelni csak teljesen kihûlt állapotban lehet, különben a krém összeomlik.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!