- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre ananász konzerv
- 1 bögre nyers lereszelt répa
- 2 dl ananász befõttlé
- 3 db tojás
- 2 teáskanál vanilliás cukor
- 2 teáskanál sütõpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az ananászkompótot az ananászlé felével és a lereszelt répával összeturmixoljuk. A maradék ananászlét a tojásokkal és az olajjal alaposan kikeverjük. A szárazanyagokat egy tálba öntjük, alaposan összeforgatjuk. Hozzáöntjük az olajos tojásos keveréket és jól megkeverjük. Végül a répás-ananászos turmixot is a keverékhez adjuk.
Sütõpapírral kibélelt kb.22x35-ös tepsibe öntjük és 170-175 C-on, 50-55 percig vagy tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt megtölthetjük valamilyen pikáns lekvárral de önmagában is nagyon finom kiadós süti.