2024.03.29. - Auguszta

Répatorta

Hozzávalók:

- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre ananász konzerv
- 1 bögre nyers lereszelt répa
- 2 dl ananász befõttlé
- 3 db tojás
- 2 teáskanál vanilliás cukor
- 2 teáskanál sütõpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az ananászkompótot az ananászlé felével és a lereszelt répával összeturmixoljuk. A maradék ananászlét a tojásokkal és az olajjal alaposan kikeverjük. A szárazanyagokat egy tálba öntjük, alaposan összeforgatjuk. Hozzáöntjük az olajos tojásos keveréket és jól megkeverjük. Végül a répás-ananászos turmixot is a keverékhez adjuk.

Sütõpapírral kibélelt kb.22x35-ös tepsibe öntjük és 170-175 C-on, 50-55 percig vagy tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt megtölthetjük valamilyen pikáns lekvárral de önmagában is nagyon finom kiadós süti.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!