rss
  • Kókuszos piramis

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

    loading...

    Elkészítés:

    Összeállítjuk a tésztát, habosra keverjük a krémet. A piramisformát megszórjuk porcukorral/kókuszreszelékkel, és nagyobb gombócnyi tésztát nyomunk bele.

    Mélyedést teszünk a közepébe, abba kanalazunk a krémbõl. Keksszel lezárjuk. Hûvösre tesszük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Czifray István hallevese olaszosan - 1840-es recept

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Banános kocka

    A piskótához:

    - 5 db tojás
    - 4 ek kristálycukor
    - 5 ek liszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 cs sütőpor
    - 1 dl napraforgó olaj

    A krémhez:

    - 1/2 l habtejszín
    - 2 ek porcukor
    - 2 cs habfixáló
    - 4 db banán
    - 1 tábla csokoládé

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Rokfortos burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Zellersaláta almával vegyítve

    Hozzávalók:

    - 40 dkg zellergumó
    - só
    - 1 kávéskanál porcukor
    - 1 citrom
    - 40 dkg savanykás alma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 dl tejszín vagy tejföl

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 1 dkg dara, 7 dkg áttört túró, 1 dkg liszt, 2 ek tejszín, 0,5 tojás, só.

  • Tepsis kelkáposzta

    Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg kelkáposzta, 2 nagy, héjában fõtt burgonya, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 db egész tojás, 1 teáskanál édes piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi törött köménymag.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Lepénytészta

    Hozzávalók 45 dkg tésztához: 20 dkg finomliszt, 15 dkg sótlan vaj (hûtve, kockára vágva), 1 tojássárgája, csipetnyi só.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Nagymama szelet recept

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 dkg vajból és 3 evõkanál lisztbõl + kb. 2 dl tejbõl besamel, olaj a sütéshez;

  • Tepsis finomság

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg darált hús (én a pulykát szeretem), 2 nagyobb vöröshagyma, kb 10-12 vékony szelet füstölt szalonna, 1 dl tej, 2 dl tejföl, fûszerek: só, bors, szerecsendió, curry, fokhagyma.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

loading...