rss
  • Alufóliában sült csirkecomb, körettel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

    loading...

    A combokat a forgóknál kettévágom. A burgonyát meghámozom és vékonyra karikázom, a gombát tisztítás után felszeletelem, a füstölt szalonnát pedig apróra metélem. Adagonként a körettel együtt alufólialapra helyezem.

    Készítése a következõ: szalonnakockákra teszek megsózott burgonyakarikákat, erre fektetem a megsózott, megborsozott csirkecombokat (személyenként 2 fél combot), ezt beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel.

    Jól megsózom, megborsozom, a tetejére is szórok a szalonnakockákból, és lazán becsomagolom. Akár a grillsütõbe, akár gázsütõbe teszem a négy csomagot, az elsõ oldalát 5 perccel tovább kell sütni, mint a másodikat. A sütési idõ letelte után kibontom az alufóliát és fedetlenül pirítom néhány percig az ételt. Sokféle salátával vagy mártással kínálható.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Kolozsvári rakottkáposzta

    Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát és fedõ alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfõzzük.

  • Teás tej

    Hozzávalók: fél liter tej, 3 filter fekete tea, 2 ek. cukor, csipetnyi fahéj, 1 cs. vaníliás cukor.

  • Kata szelet

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs. sütõpor, 2 dl tej, fél dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 kanál baracklekvár,15 dkg porcukor, fél dl rum, 2 kanál kakaó, 10 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Õszibarack borban

    Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;

  • Csokoládé kifli

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya;

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, és vajon megpiritjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    Hozzávalók: kis uborkák, kapor, 2-3 babérlevél, tormaszeletek, 1 kk. mustármag, 1 kk. szemes bors, 1 dkg szalicil, ecet, 5 dkg só, 3-4 kockacukor, 1/2 dkg timsó.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Olasz gombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej vöröshagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt fekete bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ételízesítõ.

  • Szalonnás ananászos rakott hús

    Hozzávalók:

    - 1 kg karaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - mustár
    - citromhéj
    - 1 pohár tejföl
    - 1 ananász konzerv
    - só
    - bors
    - 15 dkg szalonna
    - 15 dkg sajt

  • Töltött gomba

    Hozzávalók:

    15-20 db mirelit garnéla, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4-6 db töltenivaló csiperke gomba, 1 kicsi lilahagyma, 1 szál halványító zeller (elhagyható), 15 dkg tejföl, 1 tojássárgája, vaj a tál kikenéséhez, só, õrölt bors

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

loading...