rss
  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

    Elkészítés:

    A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. Egy kuglófformát, õzgerincformát vagy kisebb sütõedényeket kivajazunk.

    A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a grépfrút levével pépesített banánokat, a joghurtot, a darabolt diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket. Összekeverjük gyors mozdulatokkal, de nem dolgozzuk túl a tésztát.

    A formába öntjük, és 70 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihûlni.

    A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrút héjat is reszelhetünk bele.

    Banánkenyeret a gyümölcsös habbal tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti sonkás batyu

    Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, 30 dkg fõtt füstölt sonka, 2 fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg hántolt tökmag;

    A kenéshez: 1 tojás;

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Dinnyefagylalt

    Hozzávalók: 1 kis sárgadinnye, 25 dkg cukor, víz, 1 narancs leve, fél citrom leve, 1 tojásfehérje, 2 ek cukor.

  • Tejszínes-pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

  • Ruszlis céklasaláta

    Hozzávalók: Ruszli, cékla, tejföl, alma, méz.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Háromsajtos-sonkás lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evõkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín , só, bors, reszelt szerecsendió;

    Tetejére: 2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom;

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Angels Face

    Keverõpohárban jéggel megkeverjük, koktélospohárba szûrjük, esetleg cseresznyével díszítjük.

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Kelbimbóleves

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt tarja, 1 nagyobb póréhagyma, 1 evõkanál vaj vagy olaj, 50 dkg tisztított kelbimbó, 1-2 erõleveskocka, só, bors, 1,5 dl tejszín, kis csokor petrezselyem.

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Barna süti

    Hozzávalók: 1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal v. vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütõporral, 3 evõkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel. Jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjuk és megsütjük.

  • Göngyölt sonka

    Simára keverünk nyolc tojást egy evõkanál tejföllel, csipetnyi sóval, reszelt szerecsendióval meg 1-1 csokor finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel meg kaporral.

  • Chilis szárnyas leves rizs tésztával és tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók 4 fõre: 1500 ml szürt gyöngytyúk leves, 4 db óriásgarnéla , 200g tenger gyümölcsei , 200 g wanton, szójaszósz, chili, 50 g friss gyömbér, 60 ml olaj, 80 g rizsmetélt.