rss
  • Tésztasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

    Elkészítés:

    A tésztát bõ, sós vízben feltesszük fõni. Tekintettel arra, hogy valamennyi kefírt magába fog még szívni, ne fõzzük nagyon szét. A zöldségeket és a sajtokat összedaraboljuk, majd a kihûlt tésztához adjuk.

    Belekeverjük a kefírt. Ízlés szerint fûszerezzük, összeforgatjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított), 1 csokor petrezselyem, 1 hegyes paprika.

  • Tojáskrém

    A tojásokat keményre fõzzök, majd lereszeljük és jól kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerû, akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy szalámival gyermekeink kedves étele lehet.

  • Dalmát oldalas

    Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfû.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Barackos-mákos rakott tészta

    Hozzávalók: 50dkg õszi, vagy sárgabarack, 25dk nagykocka tészta, 20dk darált mák, 15dk porcukor, 2dl tej, 5dk margarin, 4 evõkanál sárgabarack lekvár, 3 evõkanál
    fél citrom reszelt héja, só, 1 kiskanál só a tésztához.

  • Meggyes lepény

    40 dkg lisztet 10 dkg margarinnal, 1 dl tejföllel elmorzsolunk. Ízlés szerint adunk hozzá édesítõszert, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, ha szükséges, kevés tejjel összegyúrjuk.

  • Spareribs (amerikai sült oldalas)

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Füstölt halsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Saláta tzacikivel

    Hozzávalók:

    1 nagyobb kígyóuborkam, 1 nagy pohár sûrû tejföl, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál oliva olaj, pár szem olajbogyó, só, õrölt bors

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Svéd nyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 3 centis karikákra vágva, 15 dkg felszeletelt húsos szalonna, 25 dkg kimagozott, beáztatott aszalt szilva, 1 hagyma, 1 alma, 2-3 ek olaj, 1/2 tk fahéj, frissen õrölt bors, só.

  • Bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Csirkemájas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo) 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.

  • Kínai rákgolyók

    Hozzávalók: 10 dkg nyers garnéla rák (megpucolva), 10 dkg darált hús (sertés), 1 tojás (szétválasztva), 1 fokhagyma, aprítva, 1 tk aprított koriander, 1 ek reszelt gyömbér, 3 csepp szezámolaj, olaj, só, bors. Tálaláshoz: koriander, snidling.

  • Alma fánk

    Egy liter hideg tejet öntsünk tálba, tegyünk a tejbe három egész tojást, hat kanál cukor-port, egy kávéskanál tört-fahajat, egy tojásnyi zsírt, egy késhegynyi sót. Ez anyagokba annyi lisztet keverjünk, hogy sûrû palacsinta tészta legyen belõle. E tésztát nem kell sokáig keverni.

  • Fasírtgolyók ananászosan

    Fasírtgolyók ananászosanA beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval, egy gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk. Kevés olajon aranybarnára sütjük őket. A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk. Wokban 2 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt.