- 40 dkg lecsókolbász
- 45 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 dkg élesztõ
- só, cukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztõt, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd meleg helyen, ruhával letakarva futtassuk fel. Gyúrjuk össze a lisztet a tojásokkal, a vajjal, és egy kis sóval, majd dolgozzuk össze jól, és ismét letakarva, 30 percig kelesszük meleg helyen.
Ezután lisztezett deszkán, kb. félujjnyi vastagra nyújtsuk, vágjunk ki belõle 3 cm széles csíkokat, és a csíkokba csavarjunk egy-egy lecsókolbászt. Utána rakjuk be tepsibe, kenjük meg a tetejét felvert tojással és közepes hõfokon kb. negyed órán keresztül sütjük, majd krumplipürével, salátával tálaljuk.