2024.04.20. - Tivadar

Kolbászos tészta

Hozzávalók:

- 40 dkg lecsókolbász
- 45 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 dkg élesztõ
- só, cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztõt, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd meleg helyen, ruhával letakarva futtassuk fel. Gyúrjuk össze a lisztet a tojásokkal, a vajjal, és egy kis sóval, majd dolgozzuk össze jól, és ismét letakarva, 30 percig kelesszük meleg helyen.

Ezután lisztezett deszkán, kb. félujjnyi vastagra nyújtsuk, vágjunk ki belõle 3 cm széles csíkokat, és a csíkokba csavarjunk egy-egy lecsókolbászt. Utána rakjuk be tepsibe, kenjük meg a tetejét felvert tojással és közepes hõfokon kb. negyed órán keresztül sütjük, majd krumplipürével, salátával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!