rss
  • Répafõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

    Elkészítés:

    Tisztítsuk meg a répát és vágjuk apró kockákra. Zsírban pirítsuk halványra a
    finomra vágott hagymát, tegyük bele a felkockázott répát, a paradicsompürét, mindig egy kevéske vizet hozzáöntve, és lefedve pároljuk. Amint a répa megpuhult, szórjunk rá apróra vágott petrezselyemzöldet, tejfölt és forrósítsuk át. Ajánlott kolbász és tükörtojás mellé.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszgolyók csokiba mártva

    Kókuszgolyók csokiba mártvaA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Málnás ribizkés lepény

    Hozzávalók 4 fõre: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojás, 3-4 marék málna és ribizli vegyesen, 20 dkg cukor, 1 cs. sütõpor.

  • Hagyományos krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dl tejföl, só, majoránna, ecet, cukor, liszt, zsír.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Burgonyás édeskömény hússal töltve, csõben sütve

    Hozzávalók: 70 dkg édeskömény, 50 dkg lisztes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált hús (sertés, szárnyas tetszés szerint), 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 4 dl fõzõtejszín, kevés reszelt szerecsendió, só, bors.

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Sajtogolyók

    Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Török paradicsomsaláta (Domates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 uborka, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, fél citrom, só.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

    Hozzávalók: 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, õrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 evõkanál fûszerpaprika.

  • Mogyoró puding

    Sütõcsõben pirítunk 12.1/2 deka mogyorót s héjától tiszta kendõvel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül s ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük.

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    3 tojásból, kevés sóval, egy kis olajon rántottát készítünk, a szokásos módon. Hagyjuk egy kicsit kihûlni. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ahogy megszívták magukat, jól kicsavarjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az egészen apróra metélt petrezselymet, egy felvert tojást, a tojásrántottát, a zsemlemorzsát és az ízesítõket. Kézzel jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk a masszából és forró olajban mindkét oldalát aranyszínûre sütjük. Leginkább köretként fogyasztjuk.

  • Krumplis paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet