- 400 g bundájától megszabadított rántott hal
- 2 db kis konzerv sûrített paradicsom
- 1 tojás
- 1/2 csésze apróra vágott újhagyma
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy tálcát béleljünk ki folpackkal. A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a sûrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját. Sóval, borssal ízesítsük.
Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük õket az elõkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hûtõbe.
Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.
Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat.