rss
  • Halfasírt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 400 g bundájától megszabadított rántott hal
    - 2 db kis konzerv sûrített paradicsom
    - 1 tojás
    - 1/2 csésze apróra vágott újhagyma
    - 1/2 citrom reszelt héja
    - só
    - bors

    loading...

    Elkészítés:

    Egy tálcát béleljünk ki folpackkal. A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a sûrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját. Sóval, borssal ízesítsük.

    Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük õket az elõkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.

    Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hûtõbe.
    Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.

    Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Borsópörkölt

    Hozzávalók:


    fél kiló zöldborsó, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma (préselve), 1 tk piros paprika, 1-2 csipet cukor, (opcionális), 2k olaj, víz, só, bors

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Húsos rakott karalábé

    Hozzávalók:

    - 6-8 db karalábé
    - 40 dkg darált sertéshús
    - 1 tojás
    - 1 db nagyobb hagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek házi paprikakrém
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1 dl tejföl
    - 2 ek olívaolaj

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Sajtos bundás kenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál curry-por, ízlés szerint só;

  • Gyümölcsmorzsa

    Hozzávalók: 50 deka gyümölcs, 25 deka liszt, 12 deka + egy kicsi cukor, 10 deka margarin.

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Erõleves másképpen

    Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.

  • Hagymás szalonnával töltött virsli

    Hozzávalók:

    - 2 pár virsli
    - pár karika lila hagyma
    - 1 szelet füstölt szalonna
    - 1 szelet trappista sajt
    - pár kanál tejföl

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Csirkés csirke

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

  • Grillcsirke olaszosan

    Hozzávalók: 2 db kicsi csirke, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 teáskanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája;

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

loading...