- 30 dkg rókagomba
- 2 fej római saláta vagy 1 fej kisebb jégsaláta
- 10 dkg-ként 1 dl száraz fehérbor
- 10-dkg-ként 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- olívaolaj
- só, bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gombát ha szükséges folyóvíznél megmossuk, de ne áztassuk a vízben. Ne hámozzuk meg! A legértékesebb anyagok a bõrében vannak.
Olvasszunk fel 10 dkg vajat 3-4 ek olívaolajjal. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát és nagyon kis lángon fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, tekerjük fel a lángot és kevergetve pirítsuk egy 1-2 percig, majd öntsük fel a fehérborral. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és forraljuk 10-15 perc alatt sûrûre.
Akkor kész, amikor a szaftja sûrûsödni kezd. Ekkor még olvasszuk bele a maradék 5 dkg vajat és a megmosott, leszárított salátára halmozva, friss ropogós kenyérrel tálaljuk.