2024.03.19. - József, Bánk

Pudingos fonott kalács

Hozzávalók:

- 90 dkg finomliszt
- 9 dkg élesztõ
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 3 evõkanál olaj
- 3 tojás felvert habja

A krémhez:

- 5 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 evõkanál kakaó
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krémhez megfõzzük a pudingot, majd belekeverjük a margarint és a kakaót. A tésztához az élesztõt felfuttatjuk, pici cukorral és a tejjel. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 6 cipóba osztjuk.

Egyenként kisodorjuk, megtöltjük a krémmel, felcsavarjuk, mint a kalácsot, és kettõt-kettõt összefonunk, vagyis 3 fonatunk lesz. Kikent tepsibe fektetjük, fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgával, és elõmelegített sütõben megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!