2024.04.19. - Emma

Házi szilvásgombóc

Hozzávalók:

- 60 dkg fõtt, tört burgonya
- 30 dkg liszt
- 40 dkg szilva
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg zsír
- 15 dkg kockacukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 3 tojás
- só
- õrölt fahéj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A fõtt burgonyát még melegen áttörjük, majd liszttel, tojással, kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk, kockára vágjuk. Minden kockába fél szilvát, 1 kis kockacukrot teszünk, megszórjuk fahéjjal, és gombócot formázunk belõlük. Forrásban lévõ vízben kifõzzük, zsírt teszünk rá még melegen.

Zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifõtt gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!