- 60 dkg fõtt, tört burgonya
- 30 dkg liszt
- 40 dkg szilva
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg zsír
- 15 dkg kockacukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 3 tojás
- só
- õrölt fahéj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fõtt burgonyát még melegen áttörjük, majd liszttel, tojással, kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk, kockára vágjuk. Minden kockába fél szilvát, 1 kis kockacukrot teszünk, megszórjuk fahéjjal, és gombócot formázunk belõlük. Forrásban lévõ vízben kifõzzük, zsírt teszünk rá még melegen.
Zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifõtt gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral megszórjuk.