rss
  • Házi szilvásgombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 60 dkg fõtt, tört burgonya
    - 30 dkg liszt
    - 40 dkg szilva
    - 20 dkg zsemlemorzsa
    - 20 dkg zsír
    - 15 dkg kockacukor
    - 5 dkg vaníliás cukor
    - 3 tojás
    - só
    - õrölt fahéj

    loading...

    Elkészítés:

    A fõtt burgonyát még melegen áttörjük, majd liszttel, tojással, kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk, kockára vágjuk. Minden kockába fél szilvát, 1 kis kockacukrot teszünk, megszórjuk fahéjjal, és gombócot formázunk belõlük. Forrásban lévõ vízben kifõzzük, zsírt teszünk rá még melegen.

    Zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifõtt gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral megszórjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Vegyes saláta (friss)

    Hozzávalók: 1 fej káposzta, 2-3 salátauborka, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, só, 10-12 EK cukor, 4-5 EK ecet, 1 KK köménymag, 1 EK koriander, 1 liter víz.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók:

    1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj; a krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin

  • Disznósajt (régi szegedi recept)

    Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.

  • Fancy Drink

    A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hûtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 1 kicsi fej káposzta
    - 1 db sárgarépa
    - 1 db paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 db vöröshagyma
    - 1 pár virsli
    - só
    - bors
    - 1 teáskanál majoránna
    - 1/2 teáskanál köménymag
    - 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Barackcrusta

    Shakerben összerázzuk, s crustázott koktélospohárba szûrjük. Az italba beleejtjük a citromspirált, s szívószállal kínáljuk.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Mexikói csirke

    Hozzávalók: 1 db csirke kb. 1200 g, 50 g paradicsompüré, 150 g vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g zöldborsó, 10-15 szem olívabogyó, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 db babérlevél, 2 dl fehérbor, só.

  • Betyárpaprikás

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g birkahús, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. Olaj vagy zsír, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, 1,5 dl száraz vörösbor, só.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Darázsfészek

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín

  • Sajtos stangli

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg finomliszt, egy tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Karácsonyi tej

    Hozzávalók: 1 l tej, fél darab fahéj, 1 szegfüszeg, pár szem koriander, fél rúd vanilia.

  • Citromos muffin

    Hozzávalók:

    2 citrom reszelt héja, 5 dkg sótlan pisztácia vagy darabolt mandula, 25 dkg liszt, 2 tk sütõpor, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1/8 l tej, 1,5 dl joghurt, a forma kikenéséhez vaj

  • Kínai rákgolyók

    Hozzávalók: 10 dkg nyers garnéla rák (megpucolva), 10 dkg darált hús (sertés), 1 tojás (szétválasztva), 1 fokhagyma, aprítva, 1 tk aprított koriander, 1 ek reszelt gyömbér, 3 csepp szezámolaj, olaj, só, bors. Tálaláshoz: koriander, snidling.

loading...