A tésztához:
- 35 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag puncs ízû pudingpor
- margarin és liszt a forma kikenéséhez
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evõkanál étolaj
A díszítéshez:
- színes dekor cukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.
Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.
Kikent, lisztezett 2 õzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a csokit az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk, és a kihûlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.