2024.04.23. - Béla

Papagáj süti

Hozzávalók:

A tésztához:

- 35 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag puncs ízû pudingpor
- margarin és liszt a forma kikenéséhez

A mázhoz:

- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evõkanál étolaj

A díszítéshez:

- színes dekor cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.

Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük.

Kikent, lisztezett 2 õzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a csokit az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk, és a kihûlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!