2024.03.29. - Auguszta

Habos málnás

Hozzávalók:

- 25 dkg édeskés kétszersült
- 2 dl nem túl erõs fekete kávé
- 25 dkg friss málna
- 5 db tojásfehérje
- kevés cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kétszersülteket egyenként megáztatjuk a kávéban annyira, hogy megpuhuljanak, de ne essenek szét. Áztatás után kicsit kinyomkodjuk õket két tenyér között, hogy a formáját megtartsák, és ne csöpögjenek, majd kis süteményes tányérra rakjuk egyenként.

A tojásfehérjét felverjük kevés cukorral, és amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a málnát, és addig keverjük, amíg a málna már nem lesz darabos. Ezt a habot a kétszersültekre adagoljuk, végül pedig legalább 1 órára hûtõbe tesszük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!