2024.04.20. - Tivadar

Barackos-túrós pite

Hozzávalók:

A tésztához:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütõpor
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- 6 dkg porcukor
- csipet só

A töltelékhez:

- 50 dkg krémtúró
- 2 tojás sárgája
- mazsola
- 30 dkg õszibarack
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 db babapiskóta
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor

A citrommázhoz:

- 1/2 citrom leve
- 2-3 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a sütõporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A krémtúrót keverõtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával. A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evõkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen elõre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sûrûn megszurkáljuk, elõmelegített 190 fokos sütõben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A tésztát hûtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük, és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

Mire a tészta teljesen kihûl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!