rss
  • Barackos-túrós pite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás sárgája
    - 2 dl tejföl
    - 6 dkg porcukor
    - csipet só

    A töltelékhez:

    - 50 dkg krémtúró
    - 2 tojás sárgája
    - mazsola
    - 30 dkg õszibarack
    - 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 db babapiskóta
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg cukor

    A citrommázhoz:

    - 1/2 citrom leve
    - 2-3 dkg margarin
    - 18 dkg porcukor

    Elkészítés:

    A tésztához a sütõporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

    A krémtúrót keverõtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával. A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evõkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

    A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen elõre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sûrûn megszurkáljuk, elõmelegített 190 fokos sütõben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

    A tésztát hûtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük, és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

    Mire a tészta teljesen kihûl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Burgonyás fánk

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 12,5 dkg liszt
    - 4 dkg vaj vagy margarin
    - só
    - olaj
    - 4 dkg reszelt sajt

  • Málnás limonádé-turmix

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Házi sajt

    Hozzávalók:

    1 l zacskós tej (nem sovány), ½ kg túró, 5 dkg vaj (nem margarin), 1 tojás, 1 mk. szódabikarbóna, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, snidling

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Sült Saint-Jacques kagylók

    Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, õrölt bors.

  • Bólé vegyes gyümölcsökbõl

    Hozzávalók: 20 dkg meggybefõtt, 20 dkg õszibarackbefõtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likõr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgõ.

  • Sajtos csirkemell

    A csirkemelleket kicsontozzuk és mindegyiket pirospaprikás, füszerezett lisztbe forgatjuk.

  • Habos epres lepény

    Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befõtt), 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25-25 dkg alma, körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Feta sajtfalatkák

    Hozzávalók: 125 g Feta, pirítósszeletek, vaj, vagy margarin, Frissen õrölt bors, olivabogyó, fogpiszkáló.

  • Rizses paradicsomleves

    Rizses paradicsomlevesA rizses paradicsomleveshez először 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. Ezután vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel 1,4 liter paradicsomlével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és 8 dkg mézet. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál előzőleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. 6 dkg megmosott rizst is tegyünk bele. Ebben az esetben addig kell főzni, amíg a rizs megpuhul, és időnként keverjük meg, nehogy a rántás leégjen.

  • Oldalas vadasan

    Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 kis kanál cukor, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, só, 1 evõkanál mustár, 2 db babérlevél, néhány szem bors.

  • Tárkonyos-tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erõleves kocka, olaj

  • Magyaros egytál

    Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka vagy comb, 1 pár szafaládé, 1,2 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz pritamin, 10 deka császárhús, 2 evõkanál olaj, só, õrölt pirospaprika, bors, szurokfû, rozmaring, 1 marhahúsleves kocka.

  • Diós-meggyes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 30 dkg cukor
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg darált dió
    - 3 tojás
    - 3 dl tej
    - 1 sütõpor
    - 1 üveg meggybefõtt

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Mandulás tekercs

    Hozzávalók:

    - 1-2 evõkanál mandulaaroma
    - 2 evõkanál kakaópor
    - 1-2 evõkanálnyi rumaroma
    - 10-12 evõkanál forró tej, vagy kávé
    - 20 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 20 dkg margarin
    - 10-15 dkg darált mandula
    - 50 dkg darált keksz