2024.04.24. - György

Narancsos krémleves

Hozzávalók:

- 3-4 db nagy narancs
- 1 l narancslé
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 1 tk reszelt narancshéj
- fahéj, szegfûszeg, csipetnyi só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fûszerekkel összekeverjük. A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével - feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fûszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szûrõn átszûrjük.

A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszûrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.

A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
De megvárhatjuk, amíg a leves szobahõmérsékletûre hûl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!