- 3-4 db nagy narancs
- 1 l narancslé
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 1 tk reszelt narancshéj
- fahéj, szegfûszeg, csipetnyi só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fûszerekkel összekeverjük. A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével - feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fûszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szûrõn átszûrjük.
A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszûrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.
A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
De megvárhatjuk, amíg a leves szobahõmérsékletûre hûl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.