rss
  • Zöldséges-kolbászos tollszártészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tollszártészta (penne), 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros húsú paprika, 40 dkg zöld hüvelyû bab, 25 dkg brokkoli, 1-2 evõkanál olaj, 2,5 dl tejszín, 25 dkg fokhagymás kolbász (például Cabanossi), 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál reszelt parmezán sajt, só, bors.

    loading...

    A tésztát bõ, forrásban lévõ vízben kb. 10 percig fõzzük. Leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A cukkinit szeletekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk.

    A megtisztított zöldbabot darabokra törjük vagy vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Az olajat nagy serpenyõben felforrósítjuk. Állandó keverés mellett, közepes hõfokon további 4 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és a forrástól számítva kb. 5 percig fõzzük.

    A felszeletelt kolbász és az összezúzott fokhagymát a zöldséges mártásba tesszük. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük. A tésztát a mártásba forgatjuk, és a reszelt parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.

  • Turbós gombaleves

    1 ek olívaolajon pirítsunk 1 felaprított gerezd fokhagymát, 1 kockázott vöröshagymát és 500g gombaszeletet 10 percig.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

  • Brokkolis-sonkás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemell szeletek, 50 dkg brokkoli, 15 dkg sajt, 2-3 dl tejszín, 6-8 szelet gépsonka só, bors és ízlés szerint fûszerek.

  • Túrós-narancszselés sütemény

    Tészta: 1 csokis piskóta téglatest. A tésztát kettévágom és egy deszkán egymás mellé fektetem a két részt.

  • Túrós csirke

    Hozzávalók: 1 konyhakész csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke fûszersó, só, bors.

  • Ananászital

    Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1,5 dl vörösbor, 1 evõkanál citromlé, 1 dl fekete tea, 1 teáskanál rum, édesítõpor.

  • Salátás jérce

    Hozzávalók: 1 egész jércemell (kb 30deka), só, bors, kevés szárított zsálya, 1 evõkanál olaj, 25deka különféle zöldsaláta levele vegyesen (fejes saláta, cukorsaláta, bodros szélû saláta) és 8 fürjtojás.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Amerikai oldalas

    Hozzávalók: 4 személyre: 2000 g oldalas, 1 kis üveg ketchup, 100 ml akácméz, 150ml ananászlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldfûszer keverék, tejeskukorica és paradicsom a körethez.

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • New-England chowder

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Borsós tojás pirított zsemlében

    Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen õrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta.

  • Szalámis hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 2 paprika, 1 evõkanál olaj, 8 dkg puha vaj, fél kávéskanál õrölt bors, 2 áttört fokhagymagerezd, 2 paradicsom, 3 szál újhagyma, 8 szelet szalámi (ízlés szerint), 8 vékony szelet sajt.

  • Narancs csókok

    14 deka egész cukrot ledörzsölünk egy narancson s annak levét is rányomva fõzzük addig, míg a cukorból fonal képzõdik.

  • Mazsolás vanília leves

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

  • Almás csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só.

loading...