- 2 egész csirkemell
- 35 dkg sajt
- 250 g bacon
- 20 dkg sonka
- liszt
- 3 tojás
- tej
- só, bors
- majoranna
- fokhagyma
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõzõ este szeletekre vágjuk a csirkemellet, tejet öntünk egy dobozba, majd a fûszereket és a zúzott fokhagymát tesszük bele, és ebbe a keverékbe tesszük a húsokat másnapig. Másnap kibélelünk egy õzgerinc- vagy gyümölcskenyérformát a bacon felével, a csirkemelleket lecsöpögtetjük, majd lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.
Ezután egy sor panírozott csirkemell, egy sor sonka, és így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végül baconnel zárjuk a tetejét.Fél órán keresztül fólia alatt, majd kb. másik fél órát fólia nélkül sütjük, amíg szép piros, ropogós nem lesz.
Rizzsel, krumplipürével tálalhatjuk.