2024.04.23. - Béla

Aszalt szilvás csokis süti

Hozzávalók:

- 6 dkg vaj
- 17,5 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál sütõpor
- 1,5 teáskanál õrölt fahéj
- 1 evõkanál kakaó
- 9 dkg cukor
- 1,4 dl zsíros tej
- 13 dkg aszalt szilva
- fél bögre tört csokoládé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit, és a sütõt melegítsük elõ 190 fokosra.

Keressünk egy nagyobb edényt, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a sütõport, a fahéjat és a kakaót. Ujjunkkal morzsoljuk hozzá a vajat, majd végül adjuk hozzá a cukrot. Ezután adjuk hozzá a tejet, a felaprított szilvát és csokoládét. Keverjük össze egy kanállal, és kanalazzunk kis kupacokat a tepsibe. Fontos hogy jól elkülönülve legyenek egymástól a kupacok, mert sütés közben nõni fognak.

Kb. 20 percig kell sütni, míg szép barna nem lesz, tapintásra pedig rugalmas állagú.

Ezután hagyjuk kihûlni, és már fogyasztható is!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!