A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- pár csepp ételfesték
- citromlé
Tölteléknek:
- 1 üveg szõlõzselé
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hûtõszekrénybe vagy 2 órára pihenni. Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütõpapíros tepsibe helyezzük, és világosra sütjük.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük az ételfestékkel és annyi citromlével, amennyitõl egy tejfölszerû paszta nem lesz belõle. Ezzel egyenként megkenegetjük a fele mennyiségû kisült csillagokat, cukordísszel díszítjük, majd száradni hagyjuk.
Végezetül egy cukormázasat összeragasztunk egy simával a szõlõzselével.