2024.04.19. - Emma

Csillag alakú sütemények

Hozzávalók:

A tésztához:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája

A mázhoz:

- 15 dkg porcukor
- pár csepp ételfesték
- citromlé

Tölteléknek:

- 1 üveg szõlõzselé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hûtõszekrénybe vagy 2 órára pihenni. Vékonyra kinyújtjuk, csillagformával kiszúrjuk, sütõpapíros tepsibe helyezzük, és világosra sütjük.

A mázhoz a porcukrot összekeverjük az ételfestékkel és annyi citromlével, amennyitõl egy tejfölszerû paszta nem lesz belõle. Ezzel egyenként megkenegetjük a fele mennyiségû kisült csillagokat, cukordísszel díszítjük, majd száradni hagyjuk.

Végezetül egy cukormázasat összeragasztunk egy simával a szõlõzselével.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!