2024.03.19. - József, Bánk

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg túró
- 2 tojás
- 3 tk só
- 1 csipet fehérbors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vajat a liszttel és a túróval összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a borsot, és jól összegyúrjuk. Egy éjszakán keresztül a hûtõben pihentetjük.

Sodrófával kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejét tojással megkenjük. Tepsibe tesszük, forró sütõben pirosra sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!