2024.03.29. - Auguszta

Forró csoki mézeskaláccsal

Hozzávalók:

- 1 l tej
- 2 dl tejszín
- 4 tk étkezési keményítõ
- 4 ek kakaó
- 2 cs vaníliás cukor
- kb. 12-15 kocka étcsoki
- 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
- rumaroma
- 3-4 ek cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral és a mézeskalács fûszerrel feltesszük melegedni. Addig csomómentesre keverjük a kakaót, étkezési keményítõt, tejszínt és rumaromát. Miután a tej elkezd felforrni, pár kanállal kiszedünk belõle, s a keverékhez adjuk.

Végül a meleg tejhez adjuk a kakaós keveréket, és addig fõzzük tovább, míg majdnem forr. Akkor beletesszük a csokit, és addig fõzzük, míg az teljesen el nem olvad.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!