- 15 dkg aszalt szilva
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 db bõrös, kicsontozott kacsamell
- 1 zsemle
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 1 nagyobb alma
- só
- õrölt gyömbér
- õrölt szerecsendió
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe. A kacsamellek bõrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk õket és madzaggal átkötözzük. Tepsire helyezve forró sütõbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
A sütõbõl kivéve, fogyasztás elõtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.