- 40 dkg zellergumó
- só
- 1 kávéskanál porcukor
- 1 citrom
- 40 dkg savanykás alma
- 1 tubus majonéz
- 1 dl tejszín vagy tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zellert meghámozom, megmosom, és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hûtõbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.
Tálalás elõtt az almát meghámozom, a magházát kiszedem, és vékonyra legyalulom. A zellerhez adom. Az egészet tejszínnel hígított kész majonézzel keverem össze.
Szükség szerint sóval, cukorral vagy citromlével - ízlés szerint - utánízesítem. Jól lehûtve - mint önálló köretet - adom, elsõsorban sült szárnyasok, bundázott húsok mellé.