- 40 dkg fehér gyöngybab
- 4 db kisebb libacomb
- 5 evõkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott kiskanál pirospaprika
- 1 csapott evõkanál só
- 1 mokkáskanál õrölt bors
- 1 evõkanál liszt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot a fõzést megelõzõ éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszûrjük.
A libacombok bõrét lehúzzuk. A húsokat az olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve félretesszük.
Olajban - vagy a bõrbõl kisütött zsíron - a finomra aprított hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, a pirospaprikát rászórjuk, a babot a hússal együtt hozzáadjuk, és annyi vízzel öntjük föl, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.
Amikor kész, a húst kiemeljük, a babot 10 percig pihentetjük. Ezalatt a zsírja feljön a tetejére. Ekkor az ételt lisztszórással besûrítjük, a lisztet a zsírba szórjuk, amit az 1 perc alatt magába szív. Utána 2-3 percig forraljuk, végül a hússal tálaljuk.