2024.04.20. - Tivadar

Babbal sült libacomb

Hozzávalók:

- 40 dkg fehér gyöngybab
- 4 db kisebb libacomb
- 5 evõkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott kiskanál pirospaprika
- 1 csapott evõkanál só
- 1 mokkáskanál õrölt bors
- 1 evõkanál liszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A babot a fõzést megelõzõ éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszûrjük.

A libacombok bõrét lehúzzuk. A húsokat az olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve félretesszük.

Olajban - vagy a bõrbõl kisütött zsíron - a finomra aprított hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, a pirospaprikát rászórjuk, a babot a hússal együtt hozzáadjuk, és annyi vízzel öntjük föl, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.

Amikor kész, a húst kiemeljük, a babot 10 percig pihentetjük. Ezalatt a zsírja feljön a tetejére. Ekkor az ételt lisztszórással besûrítjük, a lisztet a zsírba szórjuk, amit az 1 perc alatt magába szív. Utána 2-3 percig forraljuk, végül a hússal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!