rss
  • Gyümölcsös túrópiskóta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - egy maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
    - 25 dkg eper
    - 3-4 evõkanál eperszörp

    A krémhez:

    - 25 dkg eper
    - 25 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 20 dkg Rama

    A tésztához:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 28 dkg kristálycukor
    - 6 dkg vaníliás pudingpor
    - 7 darab tojás

    Elkészítés

    A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Sütõpapírral bélelt, 24 centi átmérõjû tortakarikába töltjük és elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 160 °C) 20 percig azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütõben 145 °C) kb. 40 percig sütjük.

    Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belõle, ilyenkor 30 perc alatt kész. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sûrûre fõzzük és hûlni hagyjuk. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihûlt tejes krémmel összedolgozzuk. A tortalapot lapjában kettévágjuk vagy eleve két lapban sütjük, akkor persze nem kell.

    Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfûlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos bárány (egy régi recept nyomán)

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony.

  • Túrós-kapros rakott tészta

    Hozzávalók: 25 dkg túró, fél kg fõtt tészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 3 tojás, 1 pohár tejföl, só.

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Korhely-hagymaleves recept

    Hozzávalók:
    10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, egy csapott evõkanál liszt, só, késhegynyi pirospaprika, ecet

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst.

  • Lazacos tortilla

    Hozzávalók: bors, citromlé, fokhagyma, füstölt lazac, kapor, lazac, sajtkrém, dijoni mustár, mustár, 20 dkg füstölt lazac, 1 kész tortilla lap, 10 dkg Cottage cheese (szemcsés állagú, a túróra nagyon hasonlító sajt), 10 dkg natúr sajtkrém, fél csokor friss kapor finomra vágva, mokkáskanálnyi dijoni mustár, só, õrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé, olajbogyó.

  • Paraj angolosan

    Hozzávalók: 75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Babos palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 20 dkg fehér szárazbab, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, késhegynyi paprika, 2 ek olaj, 2 dkg cukor, 10 dkg reszelt sajt.

  • Brokkoli tésztával

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta, 1 közepes fej hagyma, 10-25 dkg apró, érett paradicsom, só. A mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, 1 teáskanál mustár, só, õrölt fehérbors, 35 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Gombás uborkasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Málnás limonádé-turmix

    Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl málnaszörp, 5 citrom, 2 liter ásványvíz.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.