rss
  • Gyümölcsös túrópiskóta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - egy maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
    - 25 dkg eper
    - 3-4 evõkanál eperszörp

    A krémhez:

    - 25 dkg eper
    - 25 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 20 dkg Rama

    A tésztához:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 28 dkg kristálycukor
    - 6 dkg vaníliás pudingpor
    - 7 darab tojás

    loading...

    Elkészítés

    A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Sütõpapírral bélelt, 24 centi átmérõjû tortakarikába töltjük és elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 160 °C) 20 percig azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütõben 145 °C) kb. 40 percig sütjük.

    Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belõle, ilyenkor 30 perc alatt kész. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sûrûre fõzzük és hûlni hagyjuk. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihûlt tejes krémmel összedolgozzuk. A tortalapot lapjában kettévágjuk vagy eleve két lapban sütjük, akkor persze nem kell.

    Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfûlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Hagymakrémleves

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.

  • Olasz csirke

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellbõl is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, õrölt bors.

  • Paradicsomleves

    Hozzávalók:

    - 0,7 l paradicsomlé
    - 3 ek liszt
    - 3 ek olaj
    - egy kisebb vöröshagyma
    - víz
    - betûtészta
    - 3 ek cukor
    - só
    - bors

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Paraszt pulykamell

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 1 leveskocka, 2 db. sárgarépa, 1/2 kg. cukorborsó, 1 kis karfiol, 4 kis karalábé. Ízlés szerint: petrezselyemzöld, paprika, bors, só.

  • Sajt házilag

    1 liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehéntúrót és felforraljuk. Ha a tej felforrt, tésztaszûrõn keresztül átengedjük.

  • Csokis tallér

    Hozzávalók:

    - 1 tábla étcsokoládé
    - 15 szem mogyoró
    - 0.3 dl tejszín

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Gránátalma koktél

    Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Hússal töltött zeller

    Hozzávalók: 20 dkg zeller, 7 dkg gépsonka, vagy sült hús darálva, 1 tojás sárgájának a fele, fél dl csontleves, 1 dl tejfel, 1 kk zellerlevél, 1 kk zsemlyemorzsa, csipet pirospaprika, só ízlés szerint.

  • Gulyásleves

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém, pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál köménymag , só,ételízesítõ ízlés szerint. A csipetkéhez 1 tojás és kb. 10 dkg liszt / jó kemény tészta legyen /.

  • Túrós derelye

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

loading...