A tésztához:
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 37 dkg liszt
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 80 dkg magozott meggy
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kristálycukor
- 1 késhegynyi fahéj
A tálaláshoz:
- vaníliafagylalt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hûtõbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 25 cm átmérõjû piteformát. Elõmelegített sütõben 200 °C-on elõsütjük 8-10 perc alatt.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és a sütõbõl kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletes vastagságban. A maradék fagyos tésztát almareszelõvel a tetejére reszeljük, ezután ismét a sütõbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Vaníliafagylalttal tálaljuk.