2024.04.20. - Tivadar

Meggyespite

Hozzávalók:

A tésztához:

- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 37 dkg liszt
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor

A töltelékhez:

- 80 dkg magozott meggy
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kristálycukor
- 1 késhegynyi fahéj

A tálaláshoz:

- vaníliafagylalt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hûtõbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 25 cm átmérõjû piteformát. Elõmelegített sütõben 200 °C-on elõsütjük 8-10 perc alatt.

Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és a sütõbõl kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletes vastagságban. A maradék fagyos tésztát almareszelõvel a tetejére reszeljük, ezután ismét a sütõbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Vaníliafagylalttal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!