2024.04.25. - Márk

Sós rudacska

Hozzávalók:

A süteményhez:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- kb. 2 dl tejföl
- 1 tk só

A díszítéshez:

- 1 tojás
- kb. 20 dkg sajt
- sajt
- szezámmag
- mák vagy köménymag a szóráshoz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 175 °C-ra elõmelegítjük. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.

Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütõpapírra helyezzük, elõmelegített sütõben kisütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!