2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakott krumpli franciásan

Hozzávalók:

- 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
- 3 tojás
- 3 fõtt tojás
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A 3 tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót is teszünk bele. A tojások fehérjét felverjük, és összekeverjük a tojásos masszával. Ebbe keverjük a krumplit.

Vajjal kikent, zsemlemorzsával hintett jénaiba tesszük a krumpli felét, rá a fõtt tojáskarikákat, majd a krumpli másik felét. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és közepesen meleg sütõben megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!