2024.03.29. - Auguszta

Joghurttorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

- 15 dkg édes keksz
- 15 dkg kakaós édes keksz
- 15 dkg Rama margarin

A habos-joghurtos töltelékhez:

- 40 dkg natúr joghurt
- 10-15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg áfonya
- citromlé
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kekszet aprítóval összeaprítjuk (vagy ledaráljuk). A margarint forráspontig hevítjük, majd a darált kekszre öntjük, és jól összekeverjük.

Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütõpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen belelapogatjuk és lenyomkodjuk.
30 percre hûtõszekrénybe tesszük pihentetni.

A joghurtból kiveszünk 2-3 evõkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségû citromlevet, és jól kikeverjük.

A 2-3 evõkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a zselatint. Simára keverjük, és kevergetve kihûtjük. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem, de ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a krém). Végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként, óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt. Keverés közben hozzáadjuk az áfonyát is.

A hûtõbõl kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére kanalazzuk a joghurtos-habos tölteléket. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd 1-2 órára visszatesszük a hûtõszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!